SEO for WordPress websites, professional design & development company

N

ema sumnje da je bolje pozicioniranje (rangiranje) Vašeg web sajta od konkurencije neophodno. Ali, šta je to potrebno da se uradi kako bi Vaš web sajt došao na prvu stranu Google-a ili čak na prvo mesto?

Results driven SEO optimization for WordPress websites

Naši  SEO stručnjaci, dizajneri i programeri se uvek prilagođavaju Vašim potrebama

GET PROPOSAL
PORTFOLIO

Kod stranice i dizajn kreiran prema SEO i user experience pravilima

G

rafički dizajn, prilagođenst koda prema SEO pravilima i usklađenost dizajna prema preferencijama ciljne grupe jedni su od najvažnijih parametara svakog web sajta.

Bez obzira da li tek započinjete sa novim web sajtom ili želite poboljšati postojeći sajt, naša agencija Vam garantuje potpuno personalizovan pristup i povećanje konverzija na Vašem web sajtu.

*konverzija je drugačije definisana kod različitih tipova sajtova. Konverzija može biti broj poseta, broj prodatih proizvoda, broj apliciranja za određenu uslugu, broj popounjenih formi, broj poziva na broj telefona itd. U slučaju našeg klijenta dimis.rs konverzije će predstavljati broj poziva na broj telefona na sajtu i broj popunjenih formi koje podrazumevaju zahtev za ponudu.

2011. godine pretraživač pretraživača izvestio je da je istraživačka studija kompanije Optify otkrila da su „internet stranice rangirane na prvom mestu ostvarile prosečnu stopu učestalosti klikova (CTR) od 36,4 procenta; broj dva imao je stopu učestalosti klikova od 12,5 odsto; a broj tri imao je stopu učestalosti klikova od 9,5 procenata “.
Još jedna studija Gabea Donninija iz Marketing Land-a podržala je nalaze kompanije Optify. Pokazalo je da je „udeo utisaka sa prve pozicije gotovo dvostruko veći od onog za drugu poziciju, što zaista ilustruje vrednost koju ima prvo mesto“.

Šta ovo znači laički rečeno?

Ako nemate snažnu SEO strategiju, gubite na impresijama, klikovima i konverzijama. Ukoliko niste na prvoj strani Google-a praktično skoro da ne postojite za ciljnu grupu korisnika.

SEO optimizacija sajtova za firme

SEO optimizacija sajtova bilo koje firme, koja ne prodaje svoje proizvode ili usluge online, je jedan od ključnih faktora koji garantuje uspeh (povećanje prihoda) na internetu.

SEO optimizacija za ovavku vrstu sajtova je specijalizovana usluga koja se radi na poptuno drugačiji način nego optimizacija online prodavnica ili news portala. Ovo je posebna kategorija sa odlikama velike konkurencije koja se nalazi na ključnim rečima za koje sajt želite da optimizujete. Naša agencija je usko specijalizovana za ovakvu vrstu optimizacije sajtova i poseduje višegodišnje iskustvo koje garantuje uspeh (povećanje prihoda).

Akcenat kod optimizacije ovakve vrste sajtova je na Of-Page optimizaciji dok je strategija kod online prodavnica, news portala i bloga skroz drugačija. Of Page optimizacija podrazumeva kontrolu postojećih linkova, unutrašnjih i spoljašnjih, i kontinuirano i “prirodno” građenje backlinkova koji povećavaju autoritet i kredibilitet Vašeg sajta, što direktno utiče na pozicije koje zauzimate na Google-u. U nastavku smo pokazali napredak i ključne greške našeg klijenta dimis.rs. U pitanju je bredning agencija koja se bavi ovim poslom već 15 godina međutim SEO optimizaciju sajta su krenuli raditi u januaru 2021. godine.

SEO optimizacija sajta brending agencije dimis.rs

Na slici ispod se vidi početna analiza sajta dimis.rs na osnovu koje se vidi da nisu radili na SEO optimizaciji sajta. (izveštaj je izvađen iz SEO alata Semrush). Ocena autoriteta sajta je svega 5, broj backlinkova je premali, organski se skoro ne pojavljuje nigde, a reklamiranje na Google-u uopšte nisu radili nijednom u prethodnih 10 godina poslovanja. Takođe vidimo da broj organiskih poseta i organskih reči iz meseca u mesec pada što direktno utiče na broj poseta sajtu (broj prosečnih organskih poseta na mesečnom nivou je samo 3).

Konverzije sajta nisu bile definisane, a pozicija za obavljanje konverzije nije ni postojala. Klijent je imao problema sa sigurnosnim sertifikatima koji nisu implementirani što je odavalo utisak Google-u, a i svim naprednim korisnicima sajta da sajt nije siguran. Takođe zbog ne definisanih redirekcija koje je potrebno uraditi kako bi se link juice slivao na jedan domen posetioci su u isto vreme mogli pristupiti sajtu preko četiri domena. Verzijom sa i bez www i verzijama https i http i njihovim medjusobnim kombinacijama.

Šta ovo znači?

Znači da su isti korisnici dolazili na četiri verzije sajta koji Google gleda posebno i umesto da sajt poseduje glavnu verziju za koju hoće da se rangira na najboljim pozicijama nijedna od četiri verzija nije bila kandidovana ni za jednu smislenu ključnu reč. Na slici ispod vidite nekadašnje ključne reči za koje se dimis.rs rangirao na Google-u.

Slažete se da neko ko traži da brendira svoju firmu ili usluge dizajna sigurno ne pretražuje, na Google-u, podrži život ili beogradsko dramsko repertoar, ili bilo koju od 15 reči koje je alat SEMrush izbacio. Ovo je jedna od najvećih i najčešćih grešaka svih firmi.

Kombinovani izveštaj iz Google Analytics-a i Semrush-a nakon samo četiri meseca rada pokazuje da se broj backlinkova povećao za 2 hiljade a broj domena za 22. Autoritet sajta je podignut za tri puta, a posećenost sajtu je znatno povećana i dalje je u porastu. Napominjemo krenuli smo od svega tri prosečnih organskih poseta mesečno.

Our clients:

Contact us

Contact us for FREE SEO analysis

CONTACT US